FBK GALAKS

5:3

ŠD Zelenci

 
Tekmovanje: Državno prvenstvo, 1.SFL
Kraj: Železniki, športna dvorana
Datum: 17/11/2013
Sodnika: ALEŠ ZORMAN, ERIK EKAR

EKIPA

 • Rovtar R.(G)
 • Thaler N.
 • Šmid J.(c)
 • Berginc A.
 • Rovtar A.
 • Mohorič B.
 • Benedičič J.(G)
 • Novak K.
 • Rihtaršič M.
 • Urh G.
 • Kejžar B.
 • Kosec R.
 • Rovtar S.
 • Rovtar J.
 • Lavtar G.
 
17/11/2013
Državno prvenstvo
Foto: FBK Galaks

Dvakrat morali dobiti tekmo

V domači dvorani v Železniki so Galaksovci pričakovali ŠD Zelenci iz Kranjske Gore, ki so na gostovanje prihajali kot papirnati favoriti in z grozečo statistiko kar 41 golov na prvih treh tekmah. A domačini so bili odločeni, da bosta tokrat dve pomembni točki ostali v Železnikih.

Ekipi sta tekmo pričeli izenačeno. Napadi so si sledili na eni in drugi strani, a večino napadov se je v najboljšem primeru končalo s strelom v obrambni blok, tako da v prvih 2 minutah golmana resnega dela nista imela. Nato pa so na veselje domačih navijačev in klopi prvi udarili Galaksovci. Žogico je v napadalni polovici igrišča sprejel Matija Rihtaršič ter z lepo podajo pred gol zaposlil Gašperja Urha, ki je z nekoliko dvignjeno žogo tik nad levo nogo premagal gostujočega vratarja za vodstvo Galaksa 1:0. Tudi v nadaljevanju se slika na igrišču ni veliko spremenila, saj sta ekipi skozi celo tekmo odigrali dokaj enakovredno. No, slavje domačih pa žal ni trajalo, saj je v 8 minuti Zelencem uspelo žogico spraviti mimo bloka in med nogami domačega vratarja za izenačenje izzida na 1:1. Zelenci se še niso dodobra poveselili pa so bili spet v rezultatskem zaostanku potem, ko je Anže Rovtar ukradel žogico, jo popeljal okoli gola in iz druge vratnice žogico poslal v gostujočo mrežo.

Ko je že izgledalo, da je 2:1 tudi rezultat prve tretjine je minuto pred koncem Klemen Novak podal žogico pred gol, Blaž Kejžar pa je bil v drugo dovolj priseben, da jo je poslal mimo vratarja in povišal vodstvo Galaksa. Domačini so v prvi tretjini prikazali res dobro in zrelo igro opaziti pa je bilo tudi, da so gostitelji bili nekoliko nepripravljeni na recept, ki ga uporabljajo sami - dolge podaje preko celega igrišča, ki so jih Galaksovci s pridom izkoriščali.

V drugi tretjini smo pričakovali še precej bolj fizično igro nasprotnikov, a je na srečo vse ostalo v mejah normale. Kljub večjemu pritisku Zelencev smo uspeli obdržati prazno mrežo in v 16 minuti celo povesti izzid na 4:1, znova je uspešno zaključil Anže Rovtar. Zdelo se je, da so Zelenci dotolčeni in da bo tokrat zmaga res ostala doma. A to je bil spet račun brez krčmarja. Zelenci so že tri minute kasneje zabili nov gol in postavili izzid tretjine na 4:2.

Vedeli smo, da v zadnji tretjini moramo odigrati še bolj pazljivo v obrambi in še bolj nevarno v napadu. A spet se je pojavila hiba Galaksa, ki ne zna in ne zna zadržati vodstva in vedno pripelje tekmo v napet zaključek. Vzdržali smo 13 minut, predno so gostje zadeli za priključek 4:3, nato pa v začetku 19 minute še na 4:4. Neverjetno, kako se lahko stvari hitro obrnejo. Ko je že izgledalo, da so domači spet izgubili točko pa je udaril najmlajši domači član, Sergej Rovtar, ki je s strelom praktično iz sredine igrišča presenetil nasprotnikovega vratarja in postavil končni izzid tekme.

Omeniti velja še strel Gregorja Lavtarja, ki je iz svoje polovice ustrelil na prazen gol nasprotnikov, ki so nato odigrali s šestimi igralci v polju, ter zadel vratnico. Prav tako se je izkazal Robert Rovtar, ki je z nekaj izjemnimi posredovanji obdržal Galaksovce v vodstvu in tako veliko pripomogel h končnemu uspehu.

Z zmago smo si priborili pomembne točke v boju za čim višjo uvrstitev na razpredelnici ob koncu leta in nato na papirju lažjega nasprotnika v playoffu. No, ta vikend se je izkazalo, da favoriti na papirju ne odnesejo vedno cele kože.

FBK Galaks : ŠD ZELENCI 5:4 (3:1,1:1,1:2)