1/11/2014
Državno prvenstvo
Foto: FBK Galaks

Po štirih tekmah blizu vrha lestvice

V letošnji 1. Slovenski floorball ligi nastopa 8 ekip, kar je dobra sprememba glede na lansko sezono in tekmovanje v dveh skupinah. FBC Thunder ENOS Jesenice, Polycom Brlog, FBC Borovnica B, FBC Borovnica floorballshop.si, FBK JAWS, FBK Insport mladi ter FBK Olimpija B so ekipe s katerimi bomo letos preizkusili svoje znanje. Ekipa se je od lani malenkostno spremenila. Do novega leta smo ostali brez odličnega strelca Urh Gašperja, ki trenira na Irskem, Jošt Rovtar je zaradi študijskih obveznosti prekinil letošnjo sezono, vratar Jože Benedičič je zaključil kariero Domen Torkar pa se je podal v nogometne vode..

1. KOLO - FBK JAWS

V 1. kolu smo se pomerili z ekipo FBK JAWS iz Ljubljane. Z ekipo JAWS-ev smo se letos že pomerili in sicer na Ljubljana Open 2014

Čeprav smo tekmo v Ljubljani dobili smo vedeli, da bo tokrat zadeva povsem drugačna. In res je bilo tako, napeta, izenačena tekma, polna dobrih akcij, kazenski strel, kakšna izključitev...Tekma je vsebovala prav vse vrline igre floorball. Rezultat pa kot se spodobi 2:2 in zaslužena delitev točk glede na igro, ki sta jo prikazali ekipi na igrišču.

2. KOLO - FBK Insport mladi

Na vrsti je bilo srečanje z škofjeloško ekipo Insport mladi. Čeprav z imenom mladi pa vedno okrepljeni z kakšnim izkušenim igralcem, kar daje ekipi iz Škofje Loke še večjo vrednost.

V preteklosti smo z ekipo Insport mladi odigrali že kar nekaj izenačenih srečanj in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Trda tekma dveh izenačenih ekip, polna hitrega tempa in glasno podporo s tribun navijačev gostujočega moštva je pripeljala do rezultata 2:2 na sredini 2 tretjine. Nobena od ekip si ni zmogla zagotoviti višje prednosti za mirnejše nadaljevanje. Nato pa je zadetek domačih za 3:2 obrnil tekmo v našo korist, do konca tekme še en zadetek v gostujoči mreži ter prva zmaga v novi sezoni. Rezultat 4:2.

3. KOLO - FBK Olimpija B

Na gostovanja v Ljubljano se vedno odpravimo dobre volje saj so tam tekme vedno polne zadetkov,domačinom pa mimogrede še nismo oddali nobene točke

Letošnja ljubljanska ekipa je proti prejšnim sezomam pokazala velik napredek. Nekaj izkušenejših igralcev med katerimi je zagotovo nekdanji reprezentačni vratar Aleš Zorman, pa je ekipo naredilo močnejšo kot kdaj koli prej. V 1. tretjini je Olimpija celo povedla z rezultatom 2:1, kar je našim igralcem dalo vedeti, da tokrat ne bo tako lahko. Tako smo do konca tretjine že povedli z rezultatom 2:3. v 2. tretjini smo še malo dodali na plin ter tekmo pripeljali povsem v našo korist. Pred začetkom zadnje tretjine je bil rezultat na semaforju 3:6. V zadnji tretjini smo tako še naprej gledali všečno igro za gledalce ter po zadetek v vsaki mreži. Rezultat 4:7.

4. KOLO - FBC Borovnica Floorballshop.si

Gostovanje pri ženski ekipi na Vrhniki marsikatera ekipa vzame kot tekmo za nabiranje gol razlike.

Kaj pa mi?. Seveda vzamemo tekmo z žensko ekipo vedno resno, vendar pa nam gol razlika ne igra najpomembnejše vloge. Tudi tokrat pa ni bilo nič drugače. Ker je bila za nekatere tekma zaradi španskega El Clasica v neugodnem terminu nas je na tekmo odšlo manj kot ponavadi, kar pa ni nujno slabo. Tako so več priložnost za igro dobili igralci, ki sicer v prvenstvu nastopajo manj. Domača ekipa se je pokazala kot ekipa, ki iz leta v leto napreduje in, ki ti z kakšno akcijo ravnotako zmede štrene, kot katera koli druga ekipa v 1.SFL. Rezultat 2:14.

Na kratko smo vam opisali dogajanja na naših štirih tekmah v letošnji 1. slovenski floorball ligi. V prihodnje pa se bomo potrudili biti bolj ažurni.

Verjetno ste se vprašali zakaj je tukaj še fotografija lanske tekme med ekipama FBK Galaks ter FBC Thunder Jesenice. V 5. kolu 1. SFL se bomo namreč pomerili z jeseniško ekipo FBC Thunder ter Vas ob tej priložnosti vabimo na ogled vedno zanimivih tekem z jesenbiško ekipo. Tekma bo sicer 14 ali 15.11.2014. Točen datum bo zaradi zasedenosti dvorane v Železnikih znan tekom prihajajočega tedna.