2/1/2014
Zanimivosti
Foto: FBK Galaks

Nogometen zaključek sezone...

V soboto, 28.12.2013, smo se Galaksovci udeležili Novoletnega turnirja v malem nogometu, ki je bil namenjen vsem uporabnikom dvorane, organiziral pa ga je Javni Zavod Ratitovec (JZR).

Prvo tekmo smo odigrali proti ekipi SQUAGRAFF in na žalost v zadnjih sekundah srečanja, ja nekaj kar Galaksovcem ne leži, prejeli gol in tako ostali brez točk. V nadaljevanju tekme smo proti ekipi monday united prikazali borbeno igro, ki jo je s strelom iz razdalje kronal Matija Rihtaršič in s tem priboril svoji ekipi prvi dve točki, ki sta bili pomembni v boju za napredovanje iz skupine, saj sta se v večerni polfinale uvrstili le prvi dve izmed štirih ekip iz dveh skupin.

Že pred zadnjo tekmo smo vedeli, da bo potrebno za nadaljevanje turnirja zmagati tudi proti ekipi Kamikaz. Tekmo pa smo začeli slabo, saj so kamikaze že po nekaj minutah tekme po nepazljivosti Galaksove obrambe po lepi akciji med nogami matirale, sicer odličnega, vratarja Anžeta Rovtarja, ki je že na prvih dveh tekmah prikazal nekaj izjemnih obramb. No, v nadaljevanju tekme so Galaksovci prikazali boljšo igro, ki so jo po izvedenem kotu preko Gregorja Lavtarja končno tudi spremenili v zadetek. Vse je že kazalo, da bodo o zmagovalcu odločali kazenski streli, ko je vratar Kamikaz nepazljivo podal žogo čez igrišče, Domen Torkar jo je prestregel in jo rutinirano zabil v prazen gol. Galaksovci so se do konca tekme rutinirano ubranili in se tako uspeli uvrstiti v polfinale.

Zagoto se je že pred tekmo vedelo, da so Domelovci favoriti tekme, a se tudi mi nismo želeli predati pred tekmo in igrati z belo zastavo. Sicer bolj obrambna postavitev in še enkrat več odličen vratar sta ob živce spravljala ekipo Domelovcev, ki pa so tik pred koncem prvega dela s silovitim projektilom prvič in edinkrat razparali mrežo Galaksa. Tudi v drugem polčasu smo gledali pritisk Domela, ki pa ni več obrodil sadov. Galaksovci pa so iz protinapadov dvakrat silovito zapretili in dodobra ogreli nasprotnikovega vratarja. Žal pa Matija in Gregor nista imela sreče pri zaključkih. Tako so bili na vrsti kazenski streli za končno razvrstitev.

Začeli so Galaksovci. Domen Torkar je s silovitim strelom premagal nasprotnega vratarja. Na drugi strani so Odbojkaši poiskušali z bolj natančnimi streli in bili prvič prav tako uspešni. Naslednji je bil na vrsti Matija Rihtaršič, ki je enako kot Domen žogo dobesedno zabil v gol. Tudi odbojkaši so bili uspešni in vse je kazalo, da bo zadnja serija odločila. Jošt Rovtar je hotel zvito prevarati vratarja, ki pa mu je strel obranil. Spet je bilo vse na Anžetu, ki je suvereno ubranil strel nasprotnikov in tako obdržal ekipo v igri. V četrti seriji je spet streljal Domen in ponovil vajo iz prve. Vratar odbojkašev, ki je streljal 4 strel pa je meril direktno v Anžeta in tako smo osvojili končno tretje mesto.

Po končanem turnirju smo se odpravili k Birtu, kjer smo imeli rezervacijo za Novoletno večerjo, ki se je za nekatere zavlekla v zgodnje jutranje ure.